Grote zagen

Karel Frieling (54) is de nieuwe directeur van Arntz Verspaningstechniek, de Nederlandse vestiging van de Duitse gereedschrappenproducent Arntz. De fabriek van Arntz in Almere produceert metaalzagen en snijgereedschappen voor de metaalverwerkende industrie en repareert en onderhoudt die ook. ,,Wij maken geen kleine zaagjes voor thuisgebruik, maar grote zagen waar bijvoorbeeld staalhandelaren stalen buizen en balken mee op maat zagen.'' Frieling heeft twintig jaar ervaring in de metaalindustrie en werkte onder meer als hoofd gereedschapdienst bij Hollandse Signaal Apparaten (tegenwoordig Thales Nederland) en als technisch directeur bij Brugman Machinefabriek. Zijn vorige werkgever was Stork Bouwtechniek, onderdeel van het Stork-concern. Arntz is volgens Frieling ,,een echt familiebedrijf''. Hij koos voor de overstap naar Arntz, omdat hij daar een functie met eindverantwoordelijkheid kreeg. ,,En omdat ik het goed kon vinden met de familie.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot