Goed in grote projecten

De Hypothekers Associatie, het facilitaire bedrijf van de 132 zelfstandige hypotheekadviseurs die de naam De Hypotheker voeren, heeft Pieter van der Wal (43) benoemd tot directeur operaties. Hij wordt verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur van de Hypothekers Associatie. ,,Het interessante aan deze functie'', zegt Van der Wal, ,,is dat we voor een grote uitbreiding van het computersysteem staan, omdat De Hypotheker naast hypotheken ook andere financiële diensten gaat aanbieden. En daar moet de automatisering op ingericht worden natuurlijk.'' Van der Wal `deed' eerder een groot ICT-project bij zijn vorige werkgever, Staalbankiers (onderdeel van Achmea). ,,Ik heb dus zowel ervaring met ICT als met de financiële sector. En ik vind het leuk om grote projecten uit te voeren, daar ben ik ook goed in, denk ik.'' Van der Wal was ook hoofd van de interne accountantsdienst van Achmea Bank. De Hypotheker is de grootste hypotheekadviseur van Nederland. De bij de franchiseketen aangesloten leden bemiddelen tussen klanten en aanbieders van financiële producten, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot