Balkenende om infectie aan voet in ziekenhuis

Premier Balkenende heeft al zijn activiteiten afgelast in verband met een infectie aan de rechtervoet. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Het was volgens de RVD vanmorgen onzeker of de premier tijdig zal zijn hersteld om volgende week op Prinsjesdag aanwezig te zijn. Balkenende is gisteren in het IJsselland-ziekenhuis in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel opgenomen om per infuus een antibiotica-kuur te ondergaan. Deze week neemt vice-premier Zalm de taken van Balkenende over, zoals de ontvangst van de Iraakse president Ghazi al-Yawar, die morgen naar Den Haag komt. Het is onduidelijk of de Algemene Politieke Beschouwingen volgende week worden uitgesteld indien Balkenende niet op tijd hersteld is. Woordvoerders van de RVD en de Tweede Kamer wilden daar vanmorgen niet op vooruitlopen. Prinsjesdag kan volgens de Grondwet niet worden uitgesteld.