Samuel Wuersten gastprogrammeur

Het Lucent Danstheater in Den Haag heeft de Zwitser Samuel Wuersten aangetrokken als gastprogrammeur Dans. De danser, docent en choreograaf begint in het seizoen 2005-2006 met zijn werkzaamheden, meldde de theaterdirectie dinsdag. Het danstheater wil met de benoeming van Wuersten meer structurele aandacht besteden aan de dans en de reputatie van Den Haag als dansstad versterken. Daarnaast moet Wuersten de programmering beter laten aansluiten op het niveau en de uitstraling van het Nederlands Dans Theater, het huisgezelschap van het Lucent Danstheater. Samuel Wuersten is internationaal actief in een reeks dans-instellingen en -organisaties. Hij heeft ook ervaring met dans in Nederland. Zo werd hij in 1994 benoemd tot artistiek directeur van het Holland Dance Festival in Den Haag. In september 2000 trad hij aan als artistiek directeur van de Rotterdamse Dansacademie.