Melkert blijft bij Wereldbank

De oud PVDA-politicus Ad Melkert zal begin oktober op de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank worden herbenoemd als bewindvoerder. Bij het IMF blijft Jeroen Kremers eveneens in functie. In een reactie zegt Melkert blij te zijn met de herbenoeming. Hij noemt het een ,,voorrecht'' om bij te dragen aan de verbetering van het lot van arme mensen, zoals in West-Afrika. Melkert vertrok in 2002 naar Washington, waar de Wereldbank en het IMF zijn gevestigd. In mei van dat jaar leed de PvdA met hem als lijsttrekker een grote verkiezingsnederlaag. De verkiezingen leverden toen een grote overwinning op voor de LPF, de partij van de kort daarvoor vermoorde Pim Fortuyn. Als bewindvoerder maakt Melkert deel uit van het bestuur van de Wereldbank.