Getronics hoopt op groei omzet

Automatiseerder Getronics verwacht definitief uit het dal te klimmen. Het bedrijf zei vanmorgen dat het van een fase van herstel nu weer een tijd van groei ingaat.

Getronics, met z'n 22.000 werknemers een van de grootste IT dienstverleners in Europa, baseert het optimisme om het toenemende aantal contracten dat het afsluit, zowel nationaal als internationaal.

Het is pas sinds kort dat Getronics weer positief is. Het bedrijf heeft een zeer turbulente periode achter de rug. In 2002 en begin 2003 dreigde het te bezwijken onder de enorme schuldenlast die het in de jaren ervoor had opgebouwd, vooral om de overname in 1999 van het Amerikaanse Wang te bekostigen. In de afgelopen anderhalf jaar heeft Getronics zich geconcentreerd op het reorganiseren van de activiteiten en het terugdringen van de schuld, onder meer door het salarisstroken voor een goede prijs bedrijf te verkopen.

De reorganisatie en de focus op bestaande klanten begint zich nu uit te betalen, zo stelde bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar vanmorgen in een schriftelijke toelichting. ,,We zien een toename en als resultaat zal het derde kwartaal het keerpunt zijn in de trend van afnemende inkomsten uit dienstverleningsactiviteiten.''

Tijdens een persconferentie vanmorgen stelde Wagenaar ook dat Getronics op de lange termijn wil uitgroeien tot een bedrijf met een jaaromzet van boven de 4 miljard euro en een werknemersbestand van boven de dertigduizend, aldus enkele financiële persbureaus. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 2,6 miljard euro en over de eerste zes maanden van 2004 was dit 1,18 miljard euro.

De plannen van Wagenaar werden positief ontvangen op de Amsterdamse effectenbeurs. Getronics stond rond het middaguur op 1,70 euro, een winst van 3 procent. De algehele beurs was in mineur. De AEX-index – waar Getronics onderdeel van is – stond op een verlies van 0,2 procent op 333,48 punten.