Dougray Scott wordt nieuwe James Bond

De 38-jarige Schotse acteur Dougray Scott wordt de nieuwe James Bond. Hij is de zevende acteur die de geheim agent uit de boeken van Ian Fleming gestalte gaat geven op het witte doek, melden Britse media. Scott heeft van Bond-producer Barbara Broccoli de voorkeur gekregen boven gegadigden als Eric Bana en Clive Owen om Pierce Brosnan op te volgen. Ze denkt dat hij net zo'n James Bond neer kan zetten als Sean Connery, de eerste film-Bond. Dougray Scott is voor het eerst te zien in de 23e Bondfilm, die volgend jaar in de bioscopen moet uitkomen. Scott is bekend door zijn rollen in Dark Water (2004), Enigma (2001) en Mission Impossible (2000). Volgende week is de acteur te zien op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Hij speelt een van de hoofdrollen in Things to do before you're thirty, de Engelse remake van de Nederlandse film All Stars.