Roechnama deel twee is uit

President Saparmurat Niyazov, de president van Turkmenistan die zich in eigen land letterlijk als een god laat vereren, heeft het tweede deel van zijn boek Roechnama (Boek van de Ziel) uitgegeven. Het tweede deel van deze voor iedereen in het land verplichte kost bevat alle normen en waarden inzake het gezinsleven en het patriottisme. Het eerste deel van het werk wordt elke dag op alle scholen bestudeerd; volwassenen moeten het elke zaterdag bestuderen ,,voor hun geestelijke en culturele ontwikkeling''. In Turkmenistan is het boek belangrijker dan de koran. Niyazov, die zijn land al bijna twintig jaar met harde hand regeert, heeft een uitgebreide cultus rond zijn persoon geschapen. Een van zijn maatregelen was de wijziging van de namen van de dagen van de week en de maanden van het jaar. De maand september heet naar zijn quasi religieuze geestelijke gids: Roechnama. De maand april heeft hij genoemd naar zijn moeder, ook middelpunt van een cultus.