PSV en FC Utrecht winnen moeizaam

PSV kende zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen RKC een slechte generale repetitie voor de Champions-Leaguewedstrijd van morgenavond in Londen tegen Arsenal. De Eindhovense ploeg won weliswaar met 1-0, maar het speelde matig.

PSV speelde zonder de geblesseerde Bøgelund en hield de Zuid-Koreaan Park uit voorzorg buiten het elftal. De pas vrijdag van interlandverplichtingen teruggekeerde Beasley viel in de tweede helft in, terwijl de lichtgeblesseerde Ooijer na rust, bij een stand van 0-0, zijn opwachting.

Met Farfan en Leandro als vervangers van Beasley en Park op de flanken kreeg PSV voor rust nauwelijks kansen. De van een longontsteking herstelde Cocu kon samen met Van Bommel ook weinig lijn in het aanvalsspel van de thuisclub brengen. Van Bommel stond wel kort na rust wel aan de basis van de openingstreffer van PSV. Uit zijn vrije trap kopte Vennegoor of Hesselink raak. Na het fraaie doelpunt waren de spelers van de thuisclub waarschijnlijk al met hun hoofd bij het afscheid van Van Raaij en de wedstrijd tegen Arsenal, want het niveau daalde zodanig, dat PSV blij mocht zijn dat RKC niet tegen scoorde.

FC Utrecht maakte in het laatste competitieduel voor de UEFA-Cupwedstrijd van donderdag tegen het Zweedse Djurgarden evenmin een goede indruk. De 1-0 zege op NEC ging gepaard met slecht spel. Het winnende doelpunt kwam op naam van Van de Haar, die uit een voorzet van Van den Bergh de bal handig achter doelman Gentenaar schoot.

Vooral in de eerste helft was de wedstrijd van een bedenkelijk niveau. FC Utrecht en NEC grossierden in balverlies en kansen bleven uit. Alleen de strijdlust maakte het nog een beetje leuk om naar te kijken.

In de slotfase leek NEC een punt uit Nieuw Galgenwaard weg te snoepen, mede omdat invaller Zuidam van FC Utrecht met twee gele kaarten door scheidsrechter Van Egmond van het veld was gestuurd.

Niedzielan en Denneboom waren nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar doelman Terol redde knap.