Marokko trots op `Shouf'

De Nederlandse film Shouf Shouf Habibi van regisseur Albert ter Heerdt heeft dit weekeinde een enthousiast onthaal gekregen op het eerste filmfestival van Salé in Marokko. Bij de prijsuitreiking kreeg de film een speciale, eervolle vermelding van de jury. Bij de vertoning bleek Shouf Shouf Habibi een groot succes bij het Marokkaanse publiek. Ter Heerdt, aanwezig in Salé: ,,Het was hartstikke leuk, ze vielen bijna van hun stoel van het lachen. Vooral in de scènes met de Marokkaanse ouders was de lach harder.'' Tijdens het festival mocht de film zich in ruime belangstelling van de media verheugen, waarbij weinig te merken was van een mogelijke controverse. ,,Je voelde een soort trots dat er een film met Marokkanen in het buitenland is gemaakt'', aldus Ter Heerdt. Marokkaanse bioscoopketens hebben belangstelling getoond om de film in Marokko te vertonen.