Krajicek winnares titel bij junioren

Michaëlla Krajicek heeft in New York de juniorentitel van de US Open gewonnen. De 15-jarige Nederlandse tennisster overklaste in de finale de een jaar oudere Amerikaanse Jessica Kirkland: 6-1 en 6-1. Zaterdag wist ze ook het dubbeltoernooi met haar Nieuw-Zeelandse partner Marina Erakovic op haar naam te schrijven.

Krajicek, die zich vanaf vandaag nummer één van de wereld bij de junioren mag noemen, reageerde uitgelaten op haar eerste overwinning op een grandslamtoernooi. Schreeuwend van geluk liep ze na het laatste punt naar het net toe om haar tegenstandster te feliciteren. Vader Petr Krajicek en coach Michiel Schapers deelden daarna in de blijdschap.

Krajicek is de eerste Nederlandse tennisspeelster die er in slaagt de US Open voor juniores te winnen. Vorig jaar bereikte ze ook de eindstrijd waarin ze in twee sets verloor van de Belgische Kirsten Flipkens. In de halve finale was Krajicek zaterdag ontsnapt aan een nederlaag. Ze moest twee matchpoints wegwerken.

Sinds oktober 2001 maakt Krajicek deel uit van Jong Oranje. Dit jaar staat ze op het punt haar doorbraak te maken in het profcircuit. Ze won onlangs de ITF-toernooien in Brussel en Koksijde.

Krajicek staat op de 596ste plaats op de wereldranglijst. De komende maanden hoopt ze meer proftoernooien te gaan spelen. Ze heeft onder meer een wildcard gekregen voor het WTA-toernooi in Luxemburg. Het ligt in de lijn van de verwachting dat ze het jeugdtennis achter zich laat.

De komende maanden gaat zij in elk geval deelnemen een verschillende toernooien bij de senioren, om te beginnen in Frankrijk. Mochten die prestaties tegenvallen, dan kan zij altijd nog besluiten om naar de junioren terug te keren.