Goal Ibrahimovic in debuutwedstrijd

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn eerste doelpunt gemaakt voor Juventus, de nieuwe club van de door Ajax verkochte Zweedse spits. Hij maakte als invaller het laatste doelpunt in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Brescia. Nedved en Trezeguet maakten de andere treffers.

Twee doelpunten van Clarence Seedorf waren voor AC Milan niet genoeg om te winnen van het gepromoveerde Livorno; twee keer kwam de tegenstander in San Siro langszij, 2-2. Internazionale kwam tegen Chieva Verona ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Edgar Davids had een basisplaats.

In de Spaanse competitie heeft landkampioen Valencia in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao met 2-2 gelijk gespeeld. Halverwege de wedstrijd stond Valencia nog met 2-0 achter. Angulo redde het punt met twee treffers.

Barcelona maakte in de thuiswedstrijd tegen Sevilla geen fouten. De sterk vernieuwde formatie van de Nederlandse coach Rijkaard won met 2-0. Giuly scoorde voor de rust, Larsson in de tweede helft.

Real Madrid won in stadion Bernabeau met 1-0 van Numancia. Het enige doelpunt werd gemaakt door Beckham. De Engels international scoorde uit een fraai genomen vrije trap. De Koninklijke heeft na twee duels nog het maximaal aantal van zes punten.

Koploper Bayer Leverkusen is in de Duitse competitie verrassend onderuit gegaan bij het gepromoveerde FSV Mainz 05. De thuisclub won met 2-0. Door de nederlaag van Leverkusen kon VfB Stuttgart de koppositie in de Bundesliga overnemen. Stuttgart won met 2-0 van Hamburger SV.

In punten staat het gepromoveerde Mainz gelijk met Bayern München, dat zaterdagmiddag een moeizame 1-0 overwinning boekte op Arminia Bielefeld. Het enige doelpunt werd gemaakt door Roy Makaay, die daarmee zijn tweede seizoenstreffer liet aantekenen.

Kampioen Werder Bremen kent een moeilijk begin van de competitie. De Noord-Duitsers verloren alweer voor de tweede keer in vier duels; deze keer was Borussia Mönchengladbach met 3-1 te sterk.

Bert van Marwijk had met Borussia Dortmund pech. In de uitwedstrijd tegen VfL Bochum kwam de formatie van de ex-coach van Feyenoord knap op een 2-1-voorsprong, maar zag die stand in de 75ste minuut ongedaan gemaakt worden door een eigen doelpunt van Demel.

In Engeland bleef Arsenal ook na vijf competitiewedstrijden zonder puntverlies. De Londense club, die morgenavond voor de Champions League tegen PSV speelt, won de uitwedstrijd tegen Fulham met 3-0. Ruud van Nistelrooy maakte bij Manchester United zijn rentree na een afwezigheid van enkele weken wegens een liesblessure. Het mocht niet baten, want Manchester speelde met 2-2 gelijk tegen Bolton Wanderers.