Twijfels bij Dekker

Wielrenner Erik Dekker vraagt zich af of het wel zin heeft dat hij deelneemt aan de wegwedstrijd bij wereldkampioenschappen, die begin oktober in het Italiaanse Verona worden gehouden. Hij ondervindt veel hinder van blessures die hij afgelopen zondag heeft opgelopen bij een valpartij in de Belgische wedstrijd Grand Prix Jef Scherens.

Dekker wordt gehinderd door een kwetsuur aan zijn hamstring, maar heeft vooral last van zijn gekneusde linkerhand. ,,Trainen gaat wel, al is de intensiteit beperkt','zegt hij. ,,Maar een wedstrijd is nu nog een stap te ver, omdat ik niet goed kan steunen op het stuur. Na een training kom ik gebroken thuis.''

Dekkers voorbereiding op de WK komt danig in gevaar, omdat hij voor komend weekeinde heeft afgezegd voor de Grand Prix Fourmies. Pas op 23 september staat zijn volgende koers, de Coppa Sabatini, gepland.