Toeristen op Jamaica verhuisd

Nederlandse toeristen op Jamaica zijn door reisorganisatie TUI indien nodig verplaatst naar een luxer en veiliger hotel, in verband met de aanstormende orkaan Ivan die naar verwachting vanochtend het eiland zou bereiken. Vooral uit de kuststreek haalde TUI mensen weg. Ook concurrent Oad heeft zijn 50 klanten op Jamaica, voor zover nodig, ondergebracht in stevige hotels.

Op Cuba, waar Ivan in de loop van zondag zal arriveren, heeft TUI naar schatting 120 klanten. Het bedrijf is bezig alle klanten in kaart te brengen. Sommige mensen reizen rond, van het ene hotel naar het andere. ,,Via lokale agenten kunnen we iedereen achterhalen. En wanneer nodig, volgt hetzelfde scenario als op Jamaica'', aldus een woordvoerder van TUI.

Oad heeft op Cuba honderd Nederlandse klanten zitten. Net als TUI is Oad bezig hun situatie met behulp van zijn lokale agenten in kaart te brengen. Indien nodig worden ook deze mensen ondergebracht in hotels die veiliger zijn.

Geen van de klanten van TUI en Oad heeft duidelijk gemaakt het Caraïbisch gebied te willen verlaten.

Verder heeft luchtvaartmaatschappij Martinair last van Ivan. Het bedrijf heeft vooralsnog de vluchten van zondag naar Montego Bay op Jamaica en Havana op Cuba minimaal met een etmaal uitgesteld.