Paul Weller:

De Modfather leunde achterover en schreef zelf geen liedjes voor de cd die hij voor de lol opnam in een Amsterdamse studio (ergens aan een gracht, aanbellen bij nummer 150). Luiheid loont tot op zekere hoogte, want Weller gaat met de billen bloot nu hij voor de opgave stond om zijn favorietste liedjes een nieuwe ademtocht te geven. In sommige gevallen stijgt hij uit boven het origineel, zoals met Tim Hardin's `Don't make promises' en het van Elvis bekende `Early morning rain'. Elders klinkt hij gewoon maf, in een Style Council-achtige versie van The Carpenters' `Close to you' of een in zwoele nachtclubsfeer vertolkt `Wishing on a star' van Rose Royce. Andere nummers verliezen hun magie, met name Jimi Hendrix' `All along the watchtower' en Neil Young's `Birds' die ontsierd worden door een gospelkoor uit de hel (of was het de Jordaan?) Heel aardig, maar nu weer zelf een Going underground schrijven. Of een You do something to me. Of een Long hot summer.

**

    • Jan Vollaard