Palestijnen in Jabaliya gedood

Tijdens een aanval met Israëlische pantserwagens in het Palestijnse vluchtelingenkamp Jabaliya, in het noorden van de Gazastrook, zijn gisteren drie Palestijnen gedood. Dat hebben de Palestijnse media gemeld. Volgens Palestijnse bronnen is daarbij de 34-jarige Abdelaziz al-Ashqar gedood, een commandant van de militante beweging Hamas. Een van de andere twee slachtoffers was een Palestijnse jongen van veertien jaar. Zeker vijftig mensen raakten gewond. Het Israëlische leger heeft geen mededelingen gedaan. Het leger is woensdag een grote operatie begonnen rond Jabaliya in een poging een einde te maken aan raketbeschietingen vanuit het gebied op doelen in het zuiden van Israël. Jabaliya en de plaatsen Beit Lahia en Beit Hanun zijn bij deze operatie volledig afgegrendeld. De Israëlische legerradio meldde gisteren dat het gebied zeker tot 7 oktober blijft afgesloten.