Hoe zeker is de AOW?

Ik ben net afgestudeerd en werk voor minstens drie jaar in Engeland. Dan bouw ik dus geen 2 procent AOW per jaar op. Ingezetenen bouwen immers in 50 jaar, van 15 tot 65 jaar, hun AOW op. Nu kan ik in het buitenland vrijwillig premie betalen, zodat ik later de volledige uitkering ontvang. Omdat de AOW-toekomst niet zeker is, vraag ik me af of het verstandiger is die premies te beleggen. En zo ja, hoe kan ik het beste beleggen voor een termijn van 40 jaar?

(A. O)

Wanneer uw (financiële) toekomst er rooskleurig uitziet en uw pensioen is goed geregeld, dan hoeft u niet wakker te liggen van 6 procent minder AOW. Uw zorg over de toekomst deel ik niet. Beleggen voor 40 jaar? Uw beste belegging is en blijft een baan met een goed inkomen. Wanneer u zelf wilt beleggen en geen vrijwillige AOW-verzekering afsluit, komt u niet ver zonder verstand van beleggen en/of sparen.

    • Adriaan Hiele