Eigenaar WTC New York klaagt Saoedi-Arabië aan

De Port Authority van New York en New Jersey, eigenaar van het World Trade Center in New York dat door de aanslagen van 11 september 2001 werd verwoest, heeft Saoedi-Arabië aangeklaagd wegens de schade die het bedrijf heeft geleden door de aanslagen. De Port Authority verloor bij de aanslagen 84 werknemers. Het agentschap voegt zich bij de aanklacht die het bedrijf Cantor Fitzgerald vorige week tegen Saoedi-Arabië heeft ingediend. Het investeringshuis verloor 650 mensen door de aanslagen. Cantor Fitzgerald beschuldigt de Saoedische regering ervan direct of indirect de activiteiten van Al-Qaeda te financieren, omdat het steun geeft aan hulporganisaties die banden zouden hebben met het terreurnetwerk. De aanklacht komt een dag voor verstrijking van de wettelijke termijn van drie jaar waarbinnen een dergelijk zaak kan worden aangespannen.