Video van tweede man Al-Qaeda

Osama bin Ladens tweede man, de Egyptenaar Ayman Zawahiri, heeft op een nieuwe video-opname aangekondigd dat de Verenigde Staten uiteindelijk in Irak en Afghanistan worden verslagen. De videoband werd gisteren uitgezonden door het Arabische televisiestation Al-Jazira waarheen Bin Ladens terreurnetwerk Al-Qaeda altijd zijn video- en audioboodschappen stuurt. ,,De nederlaag van Amerika in Irak en Afghanistan is een kwestie van tijd geworden met Gods hulp'', aldus Zawahiri. Het leiderschap van Al-Qaeda houdt zich naar wordt aangenomen schuil in het ruige Afghaans-Pakistaanse grensgebied waar Pakistaanse troepen op hen jagen. Gisteren werden volgens Pakistan bij een bombardement op een vermeend Al-Qaedakamp in Zuid-Waziristan tientallen mensen gedood van wie 90 procent buitenlanders.