Rechter gelast doorgang koop van bv van Endstra

Vier ondernemers die onder een koopovereenkomst met de erfgenamen van de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra uit wilden, moeten van de rechter in Amsterdam de overeenkomst toch nakomen. De vier zakenlieden wilden de aankoop van Ernaro bv niet nakomen, omdat ze vreesden na de liquidatie van Endstra in mei problemen te krijgen met justitie en met criminelen die vorderingen op Endstra zouden hebben uitstaan. De erfgenamen van Endstra hadden in kort geding geëist dat de koop door zou gaan. Volgens de rechter is van naderende moeilijkheden met justitie niets gebleken. De bewering dat criminelen zich als schuldeiser zouden kunnen aandienen, hebben de gedaagden vooral uit de krant, aldus de rechter. Deze dreiging is verder op geen enkele manier hardgemaakt. In de besloten vennootschap Ernaro zit voor miljoenen aan panden aan de Westermarkt en de Dam in Amsterdam, ter waarde van ruim 7 miljoen euro. Een van de panden wordt gehuurd door de gemeente Amsterdam.