Ondergrondse bios ontdekt in Parijs

In een ruimte onder het Palais de Chaillot op het Place du Trocadéro in Parijs, waarin onder meer het Musée du cinéma is gevestigd, is een clandestiene bioscoop van 400 vierkante meter ontdekt.

Er is filmmateriaal aangetroffen, een scherm, stoelen en een eetgelegenheid met bar. De toegang was verborgen onder een dekzeil met de tekst `Verboden toegang tot het bouwterrein'. De ruimte, die 18 meter onder de grond ligt, was voorzien van een beveiligingscamera die bij de nadering van ongenode gasten een band met hondengeblaf in werking zette.

De politie trof griezelfilms uit de jaren vijftig en zestig aan, hakenkruizen, maar ook keltische kruizen en davidsterren.

De bioscoop is ontdekt door een liefhebber van ondergrondse ruimten in Parijs. Na een eerste verkenning door de politie is het onderzoek voortgezet met het elektriciteitsbedrijf om te kijken waar de gebruikers de stroom vandaan haalden. De stroom bleek afgesloten, maar men vond wel een briefje met de tekst ,,Zoek ons niet.''