Mase

Natuurlijk mag een rapper in de Here zijn. Zolang hij er maar een waarachtige vertolking van geeft en kwaliteit levert. En dat is het geval met Mase, de man uit Harlem die vijf jaar geleden zijn supersterrenleventje verruilde voor een bestaan als predikant in de moeilijker wijken van New York. De nieuwe cd Welcome Back is zijn rentree in de lichtzinnige wereld van entertainment. De cd laat horen dat een brave levensstijl Mase's kwaliteiten niet heeft geschaad. Hij klinkt vitaal, stoer en overtuigd van de goede zaak, zonder die steeds onder je neus te wrijven. De teksten relativeren de noodzaak van financieel gewin (in Money Comes And Goes), en wijzen op Zijn onvoorwaardelijke liefde (The Love You Need). De hiphop die Mase vroeger maakte onder leiding van P.Diddy, toen nog Puff Daddy, kreeg de naam `poprap', en die naam past nog steeds. Mase geeft popinvloeden, in de vorm van gezongen refreinen en pakkende piano-loopjes, alle ruimte, terwijl Mase zijn hardboiled bravado uitleeft in stoere rhymes: ,,I make my money, man, without the coka/ living the vida without the loca''. Niet alle nummers hebben de avontuurlijke opbouw van deze opening, maar altijd wel een zelfs in hiphop zeldzame kwaliteit: zeggingskracht.

Mase. Welcome Back (Bad Boy Records)

    • Hester Carvalho