Alternatief regeling pc-privé

De computerbranche komt dit najaar met alternatieven voor de pc-privé-regeling, die eind augustus abrupt is afgeschaft. Ketens als MegaSellers en Dunnet Computers zeggen in zowel de fiscale als financiële sfeer voordelen te kunnen bieden bij de aankoop van een nieuwe computer.

De computerbranche heeft zich overigens nog niet neergelegd bij de afschaffing van de pc-privé-regeling. Op internet proberen dertig verkoopketens, waaronder grote namen als Dixons, Dynabyte en Computerland, gezamenlijk consumenten te mobiliseren richting de politiek om het kabinetsvoornemen te blokkeren.

,,Dit is uniek in onze branche. Normaal gesproken vechten we elkaar de tent uit'', aldus Eitjes, een van de initiatiefnemers achter de lobbywebsite www.b2bit.nl.

Eitjes hoopt ,,honderdduizenden'' reacties aan de politiek te kunnen overhandigen. ,,Daar zijn ze in Den Haag meestal wel gevoelig voor, al is er nu weinig hoop meer.''

Het kabinet besloot eind augustus te stoppen met de regeling om 280 miljoen euro te kunnen besparen. Voor de computervakhandel is dat een zware klap. Er wordt ook met werkgevers naar alternatieven gezocht om werknemers toch een goedkope pc te bezorgen. Eitjes schat de schade voor de gehele branche op 0,5 miljard euro per jaar.