Weersverandering in zicht

De weersomslag komt steeds dichterbij. Morgenmiddag valt in het zuidwesten al regen en in het weekeinde ontstaan overal buien, al zullen het er niet zoveel zijn. De temperaturen dalen.

Vanavond koelt het na zonsondergang weer snel af en vannacht kan het in het binnenland een graad of 10 worden. Verder blijft het helder en waait er een matige zuidoostelijke wind.

Morgenochtend is het eerst overal zonnig, met alleen sluierbewolking in de kustprovincies. Die wordt later in de ochtend dikker en dan gaat het in Zeeland al spetteren. Pas tegen of in de avond breidt de regen zich over de westelijke provincies en het midden van Nederland uit. Groningen komt pas in de nacht aan de beurt. Bij een matige zuidoostelijke wind wordt het warmer dan vandaag: de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21 graden op de Wadden tot 27 in Limburg.

Zaterdag klaart het in de middag soms op, maar blijft ook een enkele bui mogelijk. Er waait een matige, langs de kust vrij krachtige of krachtige zuidwestenwind (kracht 5 of 6), en met 20 graden aan zee tot maximaal 24 in het binnenland wordt het nog vrij warm.

Zondag verloopt iets koeler, met een graad of 19. Verder lijkt het weer op dat van de voorgaande dag: opklaringen vergezeld door een enkele bui. Er blijft een stevige zuidwestelijke wind waaien.

Na het weekeinde houdt het wisselvallige weer aan. Vooral maandag regent het geregeld en waait het nog flink door. De temperatuur blijft constant op 19 graden.