Voorkeur Muziek

Luisa Miller

De Nederlandse Reisopera opent het seizoen met Luisa Miller, een opera van Verdi naar het toneelstuk Kabale und Liebe van Schiller, geregisseerd door Arnaud Bernard. De liefde tussen Luisa en Carlo wordt met een ingewikkelde en geniepige intrige opengebroken door Wurm. Uiteindelijk sterven de gelieven aan het drinken van gif. De titelrol wordt gezongen door Elzbieta Szmytka, Carlo Scibelli is Rodolfo. Brad Chohen dirigeert het Gelders Orkest.

11 sept (première in Orpheus, Apeldoorn) t/m 16 okt. Inl www.reisopera.nl

The Music

De psychedelische rock van de Britse groep The Music galmde er lustig op los op het titelloze debuutalbum, dat in alle opzichten overtroefd wordt door de nieuwe cd Welcome To The North die magistraal, breed uitwaaierend en verheven klinkt alsof Led Zeppelin, U2 en The Cult de armen ineen hebben geslagen. Zanger Robert Harvey is een charismatisch frontman die het niet alleen te doen is om de roem van het moment, maar die bij wil dragen aan een betere wereld. Te beginnen in het noorden van Engeland.

15 sept 21u Melkweg, Amsterdam. Res 020-5318181.

Muziekfestival

Het Enschede Muziek Festival 2004 heeft als thema `Oud over Nieuw' en brengt van 10 t/m 18 september concerten waarin vele stijlen met elkaar worden verbonden.

De samenwerking van het poppodium Atak, het Saxion Conservatorium, de Nationale Reisopera, het Orkest van het Oosten, de Muziekschool Twente en het Podium Twente loopt vooruit op het functioneren van het toekomstige Muziekkwartier. Het openingsconcert is met soliste Charlotte Margiono.

www.enschedemuziekfestival.nl