Stapel zegt hoofdrol af

Huub Stapel heeft zich teruggetrokken uit de productie Catwalk van het Amsterdamse theatergezelschap Cosmic. Deze voorstelling, bestemd voor de grote zaal, is al zeventig keer aan de theaters verkocht. Stapel zou de dragende rol vervullen in dit theater over de glitter en glamour van de internationale modewereld, maar vindt zowel het stuk als zijn eigen rol niet toereikend. Catwalk gaat in februari in première en over twee maanden beginnen de repetities.

Stapel had zijn hoofdrol toegezegd op basis van het idee, dat hij `prachtig' vond. Toen hij het script van schrijfster Paulette Smit onder ogen kreeg vond hij de kwaliteit onvoldoende en besloot hij zich terug te trekken.

In februari gaf Stapel de rol van Spong terug in het theaterstuk Spong, Gümüs, Hirsi, Jahjah, Tuur van Cosmic. Twee uur voor aanvang besloot hij alsnog mee te doen.

Regisseur Khaldoun Elmecky, in wie Stapel aanvankelijk alle vertrouwen had voor de nieuwe voorstelling, werd na Stapels onvoorziene besluit getroffen door een `artistieke crisis'. Hij heeft inmiddels acteur Jules Croiset bereid gevonden de rol over te nemen. Elmecky is `dolgelukkig' met de medewerking van Croiset die `enthousiast' is over het script.