Krappe zege van Engeland op Polen

Engeland heeft gisteren op weg naar het WK van 2006 zijn eerste overwinning behaald. In en tegen Polen won het team van bondscoach Eriksson met 2-1. Het was een benauwde overwinning, alleen al omdat de Engelsen een eigen doelpunt van verdediger Glowacki nodig hadden om drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Afgelopen zaterdag kwam Engeland niet verder dan 2-2 tegen de Oostenrijkers. Daardoor kwam de positie van de Zweed Eriksson weer onder druk te staan en liet de Engelse voetbalbond tussen de regels door weten dat een overwinning in Katowice cruciaal zou zijn. Na ruim een half uur kwam Engeland op voorsprong, door een doelpunt van Defoe. Zurawski maakte de 1-1. Opvallend was dat Eriksson na het tegenvallende resultaat enkele dagen eerder in Wenen zijn doelman had vervangen. Robinson speelde op de plaats van James die tegen de Oostenrijkers bij het tweede doelpunt een flinke blunder had begaan.

Roemenië blijft in groep 1 van het WK-kwalificatietoernooi, met onder meer Nederland, de lijstaanvoerder. De ploeg van bondscoach Iordanescu was gisteravond veel te sterk voor het voetbaldwergstaatje Andorra: 5-1. Het was de derde zege op rij voor Roemenië. De Oost-Europese ploeg leidde na amper een kwartier al met 3-0.

Met zes spelers, onder wie Litmanen en Nurmela, die ervaring hebben in de Nederlandse eredivisie, won Finland met 2-0 van Armenië. Beide ploegen zijn actief in de poule van Nederland. Forssell en Eremenko brachten de treffers op hun naam.

Na de mislukte opening tegen Albanië haalde Griekenland gisteren zijn eerste punt in de WK-kwalificatie. Bij de grote rivaal Turkije speelde de Europees kampioen gelijk, 0-0.

Italië, na het mislukte EK nu onder leiding van coach Lippi, behaalde zijn tweede opeenvolgende zege. In Moldavië werd gewonnen, 1-0. Het doelpunt kwam van Del Piero, die voor de eerste keer in meer dan een jaar scoorde als international. Enkele dagen eerder had Italië voor eigen publiek gewonnen van Noorwegen.

Kroatië deed van zich spreken door te winnen bij Zweden. Door een vrije trap van Srna werd het 1-0. Ibrahimovic, net van Ajax naar het Italiaanse Juventus vertrokken, zag zijn `gelijkmaker' afgekeurd. Albanië verloor in groep 2 van Georgië met 2-0.

Spanje begon in groep 7 met een tegenvallend resultaat bij Bosnië-Herzegovina, 1-1. De Spanjaarden hadden het vooral aan doelman Casillas te danken dat het niet op een nederlaag uitdraaide. Vicente scoorde voor Spanje, Bolic maakte de verdiende gelijkmaker.

Frankrijk behaalde zijn eerste zege onder de nieuwe bondscoach Raymond Domenech. De oud-wereldkampioen won in zijn tweede kwalificatieduel (groep 4) van de Faeröer, 2-0. Een paar dagen eerder nog had Frankrijk gezichtsverlies geleden door in Parijs tegen Israël niet verder dan 0-0 te komen.