iTunes is heel iets anders dan iPod - wat heet

Volgens Christiaan Alberdink Thijm (NRC Handelsblad, 6 september) `Muziek via internet belasten') heeft de iPod (de mp3-speler van Apple) een nadeel, het kan namelijk niet de WMA bestanden de muziekstandaard van Microsoft afspelen. Dit lijkt me meer een nadeel voor het WMA-formaat van Microsoft. De iPod heeft namelijk een marktaandeel van 25 procent en is daarmee de meest verkochte mp3-speler. Het feit dat een muziekformaat als WMA door Microsoft gepromoot wordt, wil nog niet zeggen dat het een belangrijk formaat is.

Overigens staan in het artikel twee fouten. Het muziekprogramma van Apple heet namelijk niet iPod maar iTunes. De iPod is, zoals gezegd, een mp3-speler. En de online muziekwinkel heet dan ook niet iTunes maar de iTunes Music Store. Dit is een veel gemaakte fout in de Nederlandse media, iTunes is echt iets anders dan de iTunes Music Store.

    • Don Willems