Naar voren met de tuincentra

De 450 groen- en tuincentra krijgen een nieuw ,,gezicht'', zo omschrijft John van de Kolk (45) het zelf. Van de Kolk is vanaf 14 september de nieuwe secretaris van de Nederlandse werkgeversvereniging van groen- en tuincentra NVT en gaat proberen ,,de sector vooruit te helpen''. Van de Kolk, jurist, heeft al eerder ervaring opgedaan als belangenbehartiger voor een bedrijfstak: eerder werkte hij voor de installatiebranche en voor bakkers en snoepproducenten. De tuincentra zijn volgens hem op het moment erg interessant omdat ze hun aanbod steeds meer diversificeren. ,,Je kunt er niet alleen plantjes kopen, maar ook accessoires voor in en om het huis.'' Wat de vraag oproept, zo vertelt hij, of de vestigingsplaatsen van de huidige tuincentra nog wel gerechtvaardigd zijn. ,,Want waarom mag de Blokker ook niet aan de rand van de stad zitten? Die verkopen ook tuinstoelen.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps