Mooie leeftijd voor een midlifecrisis

,,Voor het eerst in negen jaar ben ik weer huisvrouw'', zegt Brigitte van der Jagt-Buitink. ,,Mijn man vindt het heerlijk. Het eten staat weer op tijd op tafel, ik strijk, werk wat in de tuin. Geweldig.'' Van der Jagt werkte tot vorige week bij projectontwikkelaar ING Real Estate. Ze zette de divisie in Duitsland op en draaide tropenjaren. Ze zou vanaf begin dit jaar een hogere functie binnen de onderneming krijgen ,,maar een aantal afspraken werd niet nagekomen''. Meer wil ze er niet over kwijt, maar ze nam ontslag: ,,Ik kan niet tegen dat ge-heen-en-weer.'' Terwijl zij in Frankfurt zat, werkte haar echtgenoot in India. Hij is inmiddels ook terug. Goede voornemens genoeg: ze is te zwaar geworden – ,,door alle zakenlunches'' – en moe, zo vertelt ze. ,,Ik ben het allemaal een beetje zat. Mijn leeftijd, 46, is een echte tijd voor een midlifecrisis.'' Van der Jagt zit nu thuis, wil afvallen, joggen en zich tegen de bouw van het nieuwe huis in Lopik, náást waar het echtpaar nu woont, aanbemoeien. ,,Ik blijf toch projectontwikkelaar.'' Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. ,,Als ik twee maanden stilzit, ben ik al een heel eind.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps