Kan dat wel, een vrouw?

Bij P. van Leeuwen jr's Buizenhandel in Zwijndrecht is Maureen van Engelen (46) trots op haar benoeming als algemeen directeur. Volgens haar is ,,de metaalsector een traditionele handel waar maar weinig vrouwen werken. Ik vond het wel erg leuk om daar als vrouw een rol te kunnen spelen. Het is iets onverwachts. Ik krijg ook wel reacties waaruit blijkt dat men zich afvraagt of ik dit wel kan.'' Van Engelen studeerde bedrijfskunde en werkte bij ABB, TNO en Berenschot. In 1998 werd ze bij Van Leeuwen verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. ,,Er werkten hier toen 1.600 mensen, nu 900. Na een aantal slechte jaren gaat het nu weer goed. Mensen vinden het leuk om hier te werken. De metaalsector heeft toch een beetje een suf imago. Zodra iemand hier binnenkomt is dat beeld snel verdwenen.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps