Catering kost geld - kaas ook

Helderheid, overzicht, dáár schort het soms nog wel eens aan bij zijn nieuwe werkgever, vertelt de nieuwe financieel directeur voor de divisie Nederland Pieter van de Kamp (44) van cateraar Elior vanuit een taxi op weg naar het Parijse hoofdkantoor. Dit is zijn eerste werkweek, maar hij kan nu al zeggen wat hij wil verbeteren: ,,Het is wat knullig om hardop te zeggen, maar dit is waar Elior behoefte aan heeft: we moeten slagvaardiger worden, professioneler.'' Het kantinepersoneel weet wel wat het doet, zegt Van de Kamp, maar de laag daarboven weet niet wat er zich in de kantine afspeelt. Elior heeft in Nederland 2.000 werknemers die dagelijks op 450 plekken 150.000 maaltijden serveren, onder meer in de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van de Kamp werkte eerder bij kauwgummerk Stimorol en KLM Catering. Daar waren Japanse maaltijden voor aan boord, die wel 20 euo konden kosten. Zelf eet hij in een kantine met Elior-maaltijden toch het liefst een vers stokbroodje met ,,simpele oude kaas en een niet al te vette salade''.

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps