Televisie en Radio Voorkeur (Gerectificeerd)

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. Portret van de Limburgse priesteropleiding Rolduc, die 900 jaar bestaat. Verder huisartsen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, die een toelage claimen omdat ze in een achterstandswijk werken, maar die wegens een administratieve dwaling niet krijgen. En de levering door Nederland van onderdelen van kernwapens aan landen die de kernwapenverdragen niet hebben getekend. Ned.2, 18.22-19.03u.

Netwerk. Waarom gaf Nederland geen medewerking aan het onderzoek van de FBI naar de (e-mail-) zwendel van een Nigeriaanse bende die onder meer in ons land plaatsvond? Verder praat premier Balkenende met Europese leiders over normen en waarden. Ned.1, 20.30-21.07u.

Het elfde uur. Tweede-Kamerlid Geert Wilders houdt een pleidooi voor een nieuwe, rechtse beweging. Hij vertelt of het hem achteraf waard was te breken met de VVD-fractie. Verder een gesprek met Mia Audina, winnaar van een zilveren medaille in Athene. Zij wil wil graag ambassadrice zijn voor God en voor het badminton in Nederland. Ned.1, 21.55-22.43u.

Nova. Reportage over de nationale rouw in Rusland en een gesprek met moeder en zoon Zyrov, die de gijzeling in het Moskouse theater overleefden. Verder een reportage over vrouwen die in Marokko door hun man zonder papieren zijn

achtergelaten. Ned.3, 22.20-23.07u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden: Lekkerkerk. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.55-21.30u.

Allemaal theater: Het geheim van de lach. Zesde van twaalf afleveringen over het Nederlandse theater van 1945 tot heden gaat over het vakmanschap achter het grote amusement. Met o.a. André van Duin, Frans van Dusschoten, Joop van de Ende, John Lanting, Snip en Snap. Ned.3, 23.07-0.005u.

AMUSEMENT

The Grid. Eerste deel van driedelige miniserie waarin geheime diensten als CIA, FBI en MI6 worden ingeschakeld om terroristen op te sporen die een aanslag in Londen hebben gepleegd. Morgen deel 2, overmorgen deel 3. BBC2, 22.00-23.30u.

FILM

The Devil's Advocate (Taylor Hackford, 1997, VS). Al Pacino fleemt, schmiert, grijnst, gromt en fluistert zoals het een baarlijke duivel betaamt. Maar de briljante jonge advocaat Keanu Reeves wil maar niet in de gaten krijgen dat hij in dienst is getreden bij Satan.

Effectief griezelamusement

volgens het boekje. BBC1, 23.35-1.55u.

Onegin (Martha Fiennes, 1999, GB/VS). Ralph Fiennes speelt titelrol in door zus Martha betrekkelijk kil geregisseerde verfilming van Poesjkins vermaarde roman over aristocratisch buitenbeentje in het Rusland van de vroege 19de eeuw. RTL4, 0.05-2.00u., onderbroken door reclame.

Love Is the Devil (John Maybury, 1998, GB/Frankrijk/Japan). De geest van schilder Bacon weergegeven door orginele visuele middelen. Derek Jacobi speelt magistrale hoofdrol in zeldzaam voorbeeld van het versmelten van experimentele en biografische filmgenres. Ook met Daniel Craig. BBC2, 1.20-2.45u.

Ulvepigen Tinke (Morten Kohlert, 2002, Denemarken/Zweden). In het Denemarken van eind 19de eeuw gesitueerd sprookje over verwilderd weesmeisje dat haar rijke grootouders zoekt. Morgen, Ned.3, 13.25-14.53u.

Beyond Reasonable Doubt (John Laing, 1980, Nieuw-Zeeland). Op wraak beluste politieman David Hemmings probeert koste wat kost boer John Hargreaves op te laten draaien voor drievoudige moord. Waar gebeurd. Morgen, BBC2, 15.00-16.20u.

All of Me (Carl Reiner, 1984, VS). Weinig smaakvolle, ijdele komedie waarin Steve Martin vele variété-kunstjes mag vertonen. In de rechterhelft van zijn lichaam reïncarneert immers de ziel van een rijke oude vrijster (Lily Tomlin). Zijn twee persoonlijkheden vinden elkaar steeds aardiger. Morgen, SBS6, 15.35-17.10u., onderbroken door reclame.

RADIO

De avonden. Music-Hall, rechtstreeks uit theater Desmet, met teksten van o.a. Bart Chabot en Wim de Bie. Muziek House Of Cosy Cushions. Daarna een gesprek met Els Zijlstra, die het lijvige boekwerk Skins For Buildings samenstelde. Daarin staan de geuren, kleuren, textuur en degelijkheid van alle mogelijke bouwmaterialen beschreven. Verder de Radio Bergeijk-radioreportage: Peer van Eersel op stap in de Kempen en muziekparels uit de Caraïben met deze

keer de Cubaanse son, de oorsprong van de salsa. 747AM, 21.02-23.02u.

Rectificatie

Familie Zyrov

In de rubriek Televisie en radio Voorkeur (7 september, pagina 19) wordt bij Nova een gesprek aangekondigd met moeder en zoon Zyrov, die de gijzeling in het Moskouse theater overleefden. Het gesprek was met vader en zoon, de moeder overleefde de gijzeling niet.