Gokken bij Zwolle

Bij het nieuwe voetbalstadion van FC Zwolle komt een gokhal. De gemeenteraad van Zwolle wees gisteravond het verzoek af om een referendum te houden over de gokgelegenheid. De raadsleden stemden in met een vergunning voor vierhonderd speelautomaten in het stadioncomplex.

Zonder de gokhal was de bouw van het stadion waarschijnlijk afgeblazen. Ook uitstel als gevolg van een referendum was voor de projectontwikkelaar reden geweest om af te zien van de bouw, waarschuwde verantwoordelijk wethouder J. Hagedoorn. De speelautomatenhal is volgens hem een van de zware financiële pijlers waar het toekomstige stadion op leunt. Supporters van FC Zwolle ontvingen de afwijzing van het referendum in de raadszaal met gejuich. Vannacht stemde de gemeenteraad ook in met een investering van ruim tien miljoen euro voor de infrastructuur rond het stadion. Volgens de planning speelt FC Zwolle in het seizoen 2005-2006 in het nieuwe complex.