Transfer Rooney goed voor kinderen in Liberia

Kinderen in Liberia profiteren volop van de overgang van Wayne Rooney van Everton naar Manchester United. Everton zit met overbodige Rooney-artikelen met een waarde van 88.000 euro in de maag en heeft de shirts met zijn naam aan de hulporganisatie Cafod geschonken.

Volgens de directeur van Cafod hebben de kinderen in Liberia de prestaties van Rooney op het Europees kampioenschap in Portugal nauwlettend gevolgd. De 18-jarige spits maakte vier doelpunten voor Engeland. Eind vorige maand maakte hij voor bijna dertig miljoen pond (ongeveer 45 miljoen euro) de overstap naar Manchester United.

Rooney ontbrak zaterdag in het WK-kwalificatieduel in Wenen tegen Oostenrijk (2-2), als gevolg van een blessure. De aanvaller brak zijn voet in juni tijdens het EK. Als international hoopt hij volgende maand weer van de partij te zijn, in de WK-kwalificatiewedstrijd op Old Trafford, in Manchester, tegen Wales. ,,Het is een fantastische gedachte dat ik in de nationale ploeg terug kan keren voor mijn eigen supporters'', zei Rooney in de krant de News of the World over het duel van 9 oktober tegen Wales. Woensdag treedt de Engelse nationale ploeg in Chorzow aan tegen

Pas afgelopen vrijdag heeft Rooney weer voor het eerst met een bal getraind.