Simpele zeges voor Hewitt en Roddick

De Amerikaan Andy Roddick en de Australiër Lleyton Hewitt hebben gisteren eenvoudig de vierde ronde van het mannentennistoernooi op Flushing Meadows in New York bereikt.

Hewitt had nauwelijks anderhalf uur nodig om zich bij de laatste zestien van de US Open te slaan. In de derde ronde won de Australiër van de Spaanse tennisser Feliciano Lopez met 6-1, 6-4 en 6-2. Hewitt gunde zijn opponent in de eerste set welgeteld acht punten. En ook in zijn derde duel van het toernooi verloor Hewitt geen set. De hardhitter speelt in de vierde ronde tegen de Slowaak Karol Beck.

Roddick daverde eveneens naar de vierde ronde. De Amerikaanse titelverdediger, als tweede geplaatst, veegde in hoog tempo Guillermo Canas van de baan. De Argentijn droop met slechts zeven gewonnen games van de baan af. Roddick was mede dankzij 22 aces na ruim anderhalf uur al klaar met zijn opponent: 6-1, 6-3 en 6-3. In de volgende ronde treft hij de Spanjaard Tommy Robredo.

Olivier Rochus boekte zaterdag bij de US Open een van de belangrijkste overwinningen in zijn tenniscarrière. De Belg bereikte de vierde ronde ten koste van de als derde geplaatste Spanjaard Carlos Moya. Daar waren vijf lange sets voor nodig: 4-6, 6-4, 6-3, 6-7 en 7-5. Na eerdere zeges op de Kroaat Mario Ancic, de Italiaan Potito Starace en Moya speelt Rochus in de vierde ronde tegen de Slowaak Dominik Hrbaty, die de Thai Paradorn Srichaphan overklaste.

Thomas Haas maakt tot dusver ook indruk. De in Amerika wonende Duitser, ooit tweede van de wereld, lijkt hard op weg terug naar zijn oude niveau. Hij maakte in februari zijn rentree in het ATP-circuit na bijna anderhalf jaar blessureleed. Bij de US Open is hij inmiddels ook gevorderd tot de laatste zestien. De Braziliaanse qualifier Ricardo Mello, voortvarend begonnen met onder meer een zege op Juan Ignacio Chela, vormde geen enkel probleem.

Haas had gisteren alleen in de derde set iets van Yellow Mello te duchten: 6-2, 6-3 en 7-5. Op beslissende moment had hij altijd de winnende oplossing. Haas was bovendien zeer te spreken over zijn service. ,,Alleen in die derde set werd ik even zenuwachtig. Maar ik heb me goed hersteld. De belangrijke punten heb ik steeds gemaakt. Alle reden om tevreden te zijn met deze prestatie.''

Bij de vrouwen bereikten, na Serena Williams, gisteren Jennifer Capriati en Amelie Mauresmo de kwartfinales van de US Open. Capriati was in twee sets te sterk voor de Japanse Sugiyama: 7-5 en 6-2. Mauresmo versloeg zonder enige moeite de Italiaanse Schiavone: 6-4 en 6-2. In hun volgende duel vechten Williams en Capriati in een Amerikaans onderonsje om een plek in de halve finale.

De Française Mauresmo, die onlangs een zilveren medaille won in Athene, stuit op de Russin Elena Dementieva, die haar landgenote Zvonareva versloeg.

Nader bekeken pagina 17