Naturalisatie Rebellin nabij

De Italiaanse wielrenner Davide Rebellin kan vrijwel zeker bij de wereldtitelstrijd in Verona uitkomen voor Argentinië. Vanwege zijn `sportieve verdiensten' is het verkrijgen van het Argentijnse staatsburgerschap geen probleem. Rebellin werd vorig jaar niet geselecteerd voor het WK in Hamilton en miste dit jaar ook de Olympische Spelen. De kopman van Gerolsteiner, dit voorjaar binnen acht dagen winnaar van het drieluik Amstel Goldrace, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, zag de bui voor het WK in eigen land al hangen en besloot de Argentijnse nationaliteit aan te vragen. ,,Hij kan een rol spelen in de ontwikkeling van de wielersport in ons land'', verklaarde Argentijns minister van sport Claudio Morresi zaterdag. ,,Ik heb het paspoort nog niet in handen, maar heb er alle vertrouwen in dat alles op tijd binnen komt'', aldus Rebellin, leider in het wereldbekerklassement.