Munch-museum krijgt nieuwe beveiliging

Het Munch-museum in Oslo sluit zijn deuren voor ,,ongeveer drie weken'' om, na de diefstal van twee schilderijen twee weken geleden, een nieuw video-surveillancesysteem aan te leggen. Dat heeft het gemeentebestuur van de Noorse hoofdstad vandaag bekendgemaakt. Volgens de gemeentelijke directeur kunstcollecties bestond al voor de roof het plan om het systeem deze herfst in meerdere fases aan te leggen, maar wordt het nu eerder en in één keer uitgevoerd. Het museum kreeg na de roof van De Schreeuw en Madonna veel kritiek op het gemak waarmee de overvallers de werken op klaarlichte dag konden meenemen. Onderzoekers constateerden bovendien dat de beelden van de aanwezige camera's onbruikbaar waren. Van de schilderijen en de daders ontbreek nog ieder spoor.