Wax Poetic:

Toen Norah Jones net in New York was aangekomen, hing ze vaak rond bij dit losjes opererende collectief dat ook toen al draaide rond de ideeën van de Turkse muzikant Ilhan Ersahin. Op deze tweede cd keert de intussen tot wereldsterren-klasse gepromoveerde zangeres op twee nummers terug om oude herinneringen op te halen. Het is even wennen om haar in zo'n half-elektronische, triphop-achtige omgeving te horen, maar de combinatie werkt aanstekelijk. Dat geldt ook voor de instroom uit allerlei hoeken van de wereld: Ersahins oriëntaalse achtergrond, reggae (dankzij U-Roy in `Flight In Dub'), hiphop (dankzij rappoëet Saul Williams in `Time'), jazz (dankzij gasten als Eddie Henderson, Kenny Wollesen en David Berkman) en wat al niet. De luxueus geproduceerde combinatie van geprogrammeerde en handmatig ingespeelde partijen zorgen voor een aangenaam afwisselende en lekker wegglijdende plaat. Reken niet op Norah Jones als de groep vanavond optreedt in de Amsterdamse Melkweg.

Nublu Sessions

(Ultra, distr. PIAS)

    • Jacob Haagsma