Strepen op trainingspakken mede zien als versiering

In deze krant van 26 augustus berichtte u naar aanleiding van een geschil tussen Adidas en Polo Ralph Lauren over de bescherming van het 3-strepen merk van Adidas, dat Adidas vorig jaar een zaak bij het Europese Hof verloor. Het tegendeel is het geval. Het ging om strepen die op niet van Adidas afkomstige trainingspakken waren aangebracht. De verkoper ervan beweerde dat dit geen probleem was, omdat die strepen door het publiek als versiering zouden worden opgevat.

Adidas stelde echter dat er ondanks dat toch van inbreuk op haar merk sprake kon zijn en zij werd daarin door het Europese Hof gevolgd. Het Hof bepaalde dat het er niet toe doet dat het publiek strepen op kleding mede als versiering ziet, zolang er maar een link wordt gelegd tussen die strepen op de sportkleding en de strepen van Adidas. Dat was precies wat Adidas beweerd had en zij won de zaak dus.

    • Nautadutilh Amsterdam
    • Prof. Charles Gielen