Guy Davis:

Zijn rap en hip-hop uit de lucht komen vallen? Wie dat (nog) mocht denken wordt door bluesman Guy Davis uit de droom geholpen. In een grappig duet met zoon Martial legt hij in `Uncle Tom is dead' geduldig uit dat het allemaal voortkomt uit – juist! – de blues.

Er staan op deze cd enkele covers, onder andere van Lighnin' Hopkins en Sleepy John Estes, maar de meeste liedjes zijn van Davis zelf. Als sommige daarvan aan de Rolling Stones of zelfs de Beatles doen denken, is dat te danken aan het feit dat die ook naar de blues geluisterd hebben. Van purisme is trouwens geen sprake; country en hillbilly staan ook op het repertoire. Dat Davis naast gitaren ook banjo en mandoline speelt, is bij dit alles uiteraard ook geen toeval.

Wie vrije bluesjongens als Corey Harris en Alvin Youngblood waardeert, zal ook aan Legacy plezier beleven. Guy Davis besluit deze cd, zijn zevende al, met een oproep om meer te knuffelen en te lachen.

Legacy

(Red House CD 175, distr. Music & Words)

    • Frans van Leeuwen