Ferrero verliest al in tweede ronde

Juan Carlos Ferrero, vorig jaar verliezend finalist op de US Open, is gisteren in New York verrassend in de tweede ronde uitgeschakeld door de Oostenrijker Stefan Koubek. In een partij die maar liefst vier uur en twee minuten duurde, verloor de Spanjaard in vijf sets: 7-6, 4-6, 6-7, 6-2 en 6-3.

De 24-jarige Ferrero zal na het toernooi van de US Open een val op de wereldranglijst gaan maken. De huidige nummer acht van de wereld voerde twaalf maanden geleden de ranglijst van de tennisprofs aan. Hij zal over anderhalve week voor het eerst sinds tijden uit de top-10 vallen.

Ferrero was teleurgesteld dat het vierde grandslamtoernooi van het jaar voor hem na zijn tweede partij weer voorbij was. ,,Koubek is een speler die mij niet zo goed ligt'', zei Ferrero na afloop.

De Spanjaard richt zich nu op de Davis Cup. Aan het einde van de maand spelen de Spanjaarden thuis in de halve finales tegen Frankrijk. Alleen met het binnenhalen van de Davis Cup lijkt Ferrero zijn seizoen nog te kunnen redden. Hij is ook nog lang niet verzekerd van deelname aan de Masters Cup in Houston.

De Chileen Nicolas Massú kreeg een boete van duizend dollar van de organisatie van de US Open. De winnaar van de gouden medaille op de Olympische Spelen misdroeg zich donderdag in zijn verloren partij tegen de Armeniër Sargis Sargsian. Tijdens de wedstrijd smeet Massú drie keer zijn racket uit razernij tegen de grond. Uiteindelijk verloor hij na vijf slopende sets. In het dubbeltoernooi bereikte Massú samen met zijn vriend en landgenoot Fernanado González de derde ronde. Het gouden olympische duo wacht nog altijd op een grootste huldiging in Chili. Sinds de Spelen van Athene zijn Massú en González niet meer in hun geboorteland geweest.

Ook de Amerikaan Taylor Dent kreeg een boete. Hij moet vijftienhonderd dollar betalen wegens schelden op de baan. Dent verloor van de Fransman Paul-Henri Mathieu die eerder van Raemon Sluiter had gewonnen.

In het vrouwentoernooi sprak de partij tussen Patty Schnyder en Daniela Hantusjova tot de verbeelding. De Zwitserse Schnyder won het treffen met 6-4, 4-6 en 7-6. Daarmee schaarde ze zich voor het eerst sinds 1998 bij de beste zestien tennissters van het toernooi. Zes jaar geleden haalde Schnyder in New York de kwartfinales in het enkelspel.