Verkoop Bever Zwerfsport

Oprichter en eigenaar F. van Olphen heeft zijn winkelketen Bever Zwerfsport. De 28 filialen die zijn gespecialiseerd in buitensporten, zoals fietsen, bergsport en wandelen, worden overgenomen door investeringsmaatschappij Halder uit Den Haag en een private investeerder, B. Hondebrink. Hij wordt ook de nieuwe directeur.

Bever Zwerfsport heeft vanochtend laten weten dat Van Olphen per direct de leiding van het bedrijf neerlegt en overdraagt aan Hondebrink.

Reden voor de verkoop is dat Van Olphen binnen zijn familie geen opvolger kon vinden. Het bedrijf maakt geen verkoopprijs bekend.

,,Van Olphen heeft drie jaar gezocht naar een opvolger, maar die kon hij niet kunnen vinden'', aldus Hondebrink. Bedoeling van de nieuwe eigenaren is om de omzet en winst ,,duidelijk te verbeteren'', eventueel met uitbreiding van het aantal vestigingen, zegt Hondebrink. De formule blijft ongewijzigd.

Bever Zwerfsport werd opgericht in 1977, heeft een omzet van circa 38 miljoen euro en 250 fulltime werknemers. Halder is onderdeel van GIMV, de grootste Belgische beursgenoteerde durfkapitaalverschaffer met 1,2 miljard euro aan activa onder beheer.