Verder verschenen

Het klassieke Amerikaanse prentenboek Goodnight Moon van Margaret Wise Brown (tekst) en Clement Hurd (illustraties) uit 1947 is nu door Elle van Lieshout en Erik van Os in het Nederlands vertaald: Dag Dag, Dag Nacht. Terwijl in het huis van een konijntje de schemer valt en de lezer alle spullen op hun vaste plek in de kamer welterusten wenst, loopt een muisje vrij rond. Verveelt nooit. (Lemniscaat, €12,50)

Om ouders ter wille te zijn die menen dat de taal van Astrid Lindgren in Pippi Langkous te complex is om voor te lezen aan jonge kinderen, heeft uitgeverij Ploegsma de boeken opnieuw uitgebracht met een herziene tekst. `En niemand die haar kon dwingen levertraan te nemen als ze veel liever toffees wilde hebben' is nu: `en niemand kon haar dwingen spruitjes te eten als ze toffees wilde hebben'. Per deel €12,50.

Een drakoloog in de dop zal altijd mensen tegenkomen die het bestaan van draken ontkennen. Met het uitbundig, historisch vormgegeven uitklapboek Drakologie. Het complete drakenboek (redactie A. Steer, Prometheus, €19,95) is het makkelijk je gelijk te halen. Heerlijk ver doorgevoerd boek met zeekaarten, stukjes drakenhuid en toverspreuken.

    • Monique Snoeijen