Van Basten mist in oefeninterland vier verdedigers

Bondscoach Marco van Basten mist vanavond tijdens de oefeninterland tegen Liechtenstein vijf spelers. De geblesseerde Kevin Hofland, Johnny Heitinga, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong en Romeo Castelen moeten de wedstrijd in de Galgenwaard aan zich voorbij laten gaan. Het is nog niet duidelijk of ze op tijd fit zijn voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje woensdagavond tegen Tsjechië. Van Basten wil tegen Liechtenstein zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. De bedoeling is dat hij in de rust zes nieuwe internationals in het veld brengt. Doelman Maarten Stekelenburg maakt zijn debuut in Oranje. Ook Khalid Bouhlarouz en Romano Denneboom mogen waarschijnlijk voor het eerst meedoen. Daags na de ontmoeting tegen Liechtenstein bepaalt Van Basten welke vijf spelers het trainingskamp moeten verlaten. Voor veel spelers is het duel in de voor meer dan de helft gevulde Galgenwaard de laatste mogelijkheid om de bondscoach van hun kwaliteiten te overtuigen.