Schadevergoeding voor Singapore

Het Britse tijdschrift The Economist heeft zich in zijn nieuwst nummer openlijk verontschuldigd tegenover de aartsvader van Singapore Lee Kuan Yew en diens zoon, de vorige maand aangetreden premier Lee Hsien Loong. Het tijdschrift zal de Lee's een schadevergoeding van 187.000 euro betalen. Het tijdschrift noemt beschuldigingen in een vorige maand gepubliceerd artikel ongegrond. Daarin wordt gemeld dat de aanstelling van Ho Ching, echtgenote van de premier, als hoofd van Temasek, de investeringstak van de overheid, is ingegeven door ,,corrupte vriendjespolitiek ter meerdere eer en glorie van de belangen van de familie Lee''. Volgens The Economist is die aanklacht ,,nergens op gebaseerd''. De Lee's hadden een klacht ingediend tegen het tijdschrift. Confrontaties tussen buitenlandse publicaties en de Singaporese overheid zijn niet ongebruikelijk.