Computergroothandel Copaco weg van beurs

De Eindhovense computergroothandel Copaco verdwijnt van de Amsterdamse effectenbeurs.

Het bedrijf heeft vanmorgen bekendgemaakt dat Molenwijck BV, in handen van Copaco-oprichters de gebroeders Reijers, van plan is de aandelen op te kopen voor 4 euro per stuk. Dat is iets boven de huidige koers, die vanmorgen rond de 3,90 euro schommelde.

Volgens de bedrijven zijn er ,,onvoldoende redenen'' om de beursnotering van Copaco te continueren. Er wordt nauwelijks in het aandeel gehandeld. De bedoeling is dat Copaco met dezelfde directie en commissarissen doorgaat in de groothandel van computers en telecomapparatuur. De directie wordt gevormd door J. Reijers en W. Geraats, president-commissaris is ex-VVD-politicus H. Wiegel.

Copaco kwam vorige week in het nieuws doordat het bedrijf is verwikkeld in een justitieel onderzoek naar BTW-fraude. Daarvoor zijn aanhoudingen verricht in de Verenigde Staten, Slovenië en Nederland. Een van arrestanten is een ex-werknemer van Copaco die heeft bekend dat hij als medewerker van het bedrijf betrokken was bij BTW-fraude. De Copaco-leiding ontkent hiervan te hebben geweten. Justitie moet nog besluiten of Copaco wordt vervolgd. Twee directeuren van het bedrijf worden deze maand als getuige bij de rechter-commissaris verhoord over de BTW-fraude.