POP

Madonna

Haar corset met juwelen maakt al vroeg in de show plaats voor een camouflagepak uit de legerdump. Madonna's Re-Invention Tour 2004 is `extravagant en politiek geladen', zo luiden de berichten na de Amerikaanse concerten. Hoogtepunt voor velen was haar versie van John Lennons Imagine, begeleid door videobeelden van hongerige en verminkte kinderen uit oorlogsgebieden. Niet iedereen is enthousiast over de comeback na haar matige album American Life. De anti-Madonnasite Flea Dip spreekt van de `Re-Animation Tour' en meldt dat er zuurstofflessen backstage staan om de `bejaarde zombie' door haar dansroutines te slepen. In werkelijkheid is Madonna pas 46 jaar en kwam ze recentelijk in het nieuws omdat ze in het dagelijks leven Esther genoemd wil worden, nadat ze zich had bekeerd tot de mystieke joodse Kaballa-stroming. Behalve een Grieks eiland en ettelijke popsterrenoptrekjes in de VS houdt Madonna/Esther er ook een huis in Amsterdam op na, zodat ze zonder jetlag of zuurstofgebrek aan haar Arnhemse optreden kan beginnen. Om teleurstelling te voorkomen: haar bekendste hit Like a virgin staat waarschijnlijk niet op het programma.

Madonna 8 en 9 sept 20u15 Gelredome, Arnhem. Inl 026-8807777.