NIEUW CULTUREEL SEIZOEN

Op diverse plaatsen in Nederland begint de aftrap van het Culturele Seizoen 2004/2005 met dans- en theatervoorstellingen, cabaret, breakdance, exposities, en vele andere activiteiten. Hieronder een greep uit de programma's.

ROTTERDAM

Schouwburgplein

Op de R'Uitmarkt op het Schouwburgplein is op 5 september van 13-19u een informatiemarkt waar culturele instellingen de programma's van het komende seizoen presenteren in een kraam of tent. Er zijn verschillende podia opgesteld waar optredens zijn en in de Schouwburg is een gratis en doorlopend inloop-programma van theater-, dans- en opera.

Kunstveiling

Jonge kunstenaars laten zaterdagavond om 9 uur in Off_Corso van alles op het gebied van beeldende kunst en muziek veilen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Verder live optredens van Charlie Dée; nieuwe getalenteerde Rotterdamse singer/songwriter, Gea Russell zal een unieke semi-acoustische performance neerzetten. Met Dj sets van o.a. Hitmeister D en Chezz & Deep Diggin. Roodkapje zorgt dit keer voor een spectaculair filmprogramma.

Off_Corso, Kruiskade 22.

The Grapevine

In Rotown begint op 5 september om 15u30 de Uitmarkt editie van The Grapevine. Klinkt als: Talkshow deluxe.

Rotown, Nieuwe Binnenweg 19. Inl 010-4362669 of www.rotown.nl

Breakdance

Op 6 en 7 september Het International Breakdance Event, Popping & locking, flares en headspins. Twee dagen lang breakdance, rap en andere hiphop-lifestyles in Nighttown én op het Schouwburgplein. B-girls en b-boys uit binnen- en buitenland zijn aanwezig en doen mee aan Breakdance workshops, de Powermove Battle en de Rap open mic.

Nighttown, West-Kruiskade 26.

Musea

De musea zijn 5 september aanwezig als Musea Rotterdam en opgesteld in een verzameling kubussen op het Schouwburgplein. Elk museum stelt een voorwerp uit zijn collectie centraal dat het verhaal van het museum vertelt.

Binnenstadsdag

Op zondag 5 september, tussen 12-17u informeert de Gemeente Rotterdam en marktpartijen op het Binnenwegplein belangstellenden over de ontwikkelingen op het gebied van van bouwen, wonen, en verkeer & vervoer in de stad. In het City Informatie Centrum (Coolsingel bij uitgang metro Beurs van wordt een doorlopende voorstelling van de historische film `Stad zonder hart' van Jan Schaper (1966) vertoond met aansluitend een interview van Jop Pannekoek met Jan Schaper (1990). Ook kunnen bezoekers in het CIC de permanente expositie `Rotterdam, moderne architectuurstad 1898 -2005' bekijken. 9-12 & 13-17u op ma 13-17u

Binnenstadsdag Rotterdam. Presentatie op het Binnenwegplein te Rotterdam. In het www.wonen.rotterdam.nl of 010-489 7777.

DEN HAAG

Programma

Het Nationale Ballet opent in Den Haag het culturele seizoen met een optreden in het Lucent Danstheater op 5 september om 15u15 met Trois Gnossiennes (Hans van Manen) en de pas de deux Engel (Krzysztof Pastor) uit Body/Voice.

UTRECHT

Opening

Het Uitfeest in Utrecht opent zaterdag 4 september met Time Out een theatraal dansfeest in de Stadsschouwburg met o.a. Tasha's World. (aanvang 20u). Verder kunnen bezoekers om 20u30 vanaf water werf en kade van de Weerdsluis de Nederlandse speelfilm Rent-A-Friend bekijken.

Bibliotheek