NDT samen met Residentie Orkest in voorstelling

Na zeventien jaar samenwonen brengt het Residentie Orkest voor het eerst een avondvullende voorstelling uit samen met het Nederlands Danstheater: Synenergy. De voorstelling, die het honderdjarig jubileum van het orkest markeert, heeft plaats in beide zalen van hun Haagse twee-onder-éénkapwoning: de dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Het publiek wisselt in de pauze. Jaap van Zweden dirigeert. De Australische choreografe Meryl Tankard maakt in het Lucent een ballet op Igor Stravinsky's Petroesjka. Choreografe Regina van Berkel laat in de Philipszaal de NDT I-dansers en RO-musici ,,over elkaar heen kruipen'' op Gerard Brophy's Yo Yai Pakebi, Man Mai Yapobi. De samenwonende gezelschappen speelden nooit eerder met elkaar omdat het Residentie Orkest volgens artistiek coördinator Wim Vos ,,geen bak-orkest'' (begeleidingsorkest) wil zijn. Bij Synergy is dat niet het geval en hebben de musici een wezenlijke rol.